De kracht van waarderend interveniëren.

Door wie?

Willem de Wijs is eigenaar van het Instituut voor Interventiekunde en hoofddocent van de postmasteropleiding interventiekunde. Hij deelt zijn jarenlange ervaring als manager, adviseur, trainer en coach met de deelnemers aan de hand van hun eigen praktijkcases.

Wat ga je doen?

Willem deelt praktische inzichten en bruikbare modellen uit het boek ‘De kunst van het interveniëren’ met de deelnemers. Kwaliteit in het onderwijs wordt mede bepaald door de kwaliteit van de dialoog over wat is gewenst, met alle mogelijke betrokkenen. Ook de kwaliteit van de onderwijsorganisatie is een belangrijke voorwaarde. Hoe met interventies de juiste beweging te beïnvloeden, dat is het thema van deze workshop. Aandacht hebben voor wat goed gaat helpt vaak beter dan focus op problemen.

Wat neem je mee?

Aan het einde van deze workshop zijn de deelnemers zich bewust geworden van de impact van hun interventies en hebben zij de mogelijkheden onderzocht om deze te versterken. Zij weten meer over de interventiekundige principes en de raakvlakken met het gedachtengoed van het waarderend onderzoek.