Waarderend onderzoek vanuit de Onderwijsinspectie

Door wie?

Eric van Baarschot is een inspirerende en verbindende inspecteur voor het onderwijs. Zijn ervaring als bestuurder, inspecteur en intern auditor binnen de inspectie voor het Onderwijs zorgen voor een schat aan ervaring die hij graag deelt.

Wat ga je doen?

Tijdens de workshop neemt Eric ons mee in het denken en doen van de Onderwijsinspectie. Als geen ander heeft hij weet van de liberale cultuur in het Nederlandse onderwijs. Hij deelt zijn ervaringen en zijn opvatting over de toegevoegde waarde van waarderende interne audits aan meer grip op kwaliteit. Eric gaat daarover graag de dialoog aan met de deelnemers aan de workshop.

Wat neem je mee?

Aan het einde van deze workshop begrijpen deelnemers de waarderende invalshoek van de Onderwijsinspectie en de toegevoegde waarde daarvan. Eric neemt deelnemers mee in de vertaling van die methodiek naar de praktijk in de onderwijsorganisaties. Op deze wijze wordt gewerkt aan de bedoelingen van het waarderingskader voor het onderwijs, zeker in het kader van het nieuwe bestuurlijk toezicht.