Waarderende interne en externe audits en andere toepassingen van waarderend onderzoek

Door wie?

Martijn Schoonaard heeft als schoolleider, stafmedewerker kwaliteit en lead auditor een brede kijk op kwaliteitszorg in onderwijsorganisaties en integrale kindcentra. Samen met compagnon Peter Kerkhof heeft hij het waarderend denken vertaald naar de praktijk van kwaliteitszorg.

Wat ga je doen?

Voor het verkrijgen van grip op kwaliteit in het onderwijs neemt Martijn de deelnemers in een interactieve workshop mee in de werkwijze van SamenWijzer. Veel stichtingen in het primair onderwijs hebben hun zaakjes op papier perfect voor elkaar als het om kwaliteit gaat. Ze hebben alleen moeite om de vertaalslag naar de praktijk te maken. Of om voorspelbare resultaten te krijgen die voldoen aan de norm. Daar hapert of stopt zelfs het streven. Totdat er weer eens een inspectiebezoek komt, het rapport op de mat valt, je weer werk gaat maken van je ambities, maar … al snel ook weer terugvalt in de waan van de dag. Hoe je grip kunt houden op de gewenste kwaliteit is de opbrengst van deze workshop.

Wat neem je mee?

Aan het einde van deze workshop weten deelnemers hoe SamenWijzer waarderend onderzoek heeft vertaald naar kwaliteitszorg en naar audits. Er worden praktische handvatten gegeven om met waarderend onderzoek aan de slag te gaan in het onderwijs, bijvoorbeeld in de gesprekkencyclus, bij interne en externe audits en evaluaties van de effecten van het onderwijs.